4 tips på hur du kan spara pengar när du shoppar online

Näthandeln blir allt mer populär för varje år som går. Faktum är att en studie från Handelsfakta.se visar att år 2020 spenderade svenska konsumenter hela 122 miljarder kronor på e-shopping – och det är ju väldigt mycket pengar!

Det finns många anledningar till varför e-handel bland konsumenter blir allt vanligare. Ett av de främsta skälen är att det är mycket enklare och bekvämare än att gå till fysiska butiker. Du kan handla var och när som helst, oavsett om du ligger i soffan eller är ute på landet och tar det lugnt i hammocken.

En annan anledning och den faktorn som vi kommer fokusera på lite extra idag är att det finns så många olika bra sätt att spara pengar när man handlar på nätet. Faktum är att vi till och med tagit fram en lista på 4 olika sätt som du kan spara pengar när du shoppar online.

1. Handla på REA-dagar

Black Friday, Cyber Monday och mellandagarna – ja detta är bara några av de dagar då varor i allmänhet är nedsatta i pris. I princip alla de stora nätbutikerna har rea dessa dagar så det är ett utmärkt tillfälle att passa på att shoppa massor av produkter till rabatterade priser.

Så om du planerar på att köpa något, men vet att det snart är någon av dessa dagar kan det vara klokt att vänta ett tag. På så sätt kan du ta del av de rabatterade priserna och spara en hel del pengar.

2. Använd cashback-sajter

Cashback är när du får pengar tillbaka för det du har spenderat. Det är faktiskt ganska enkelt, allt du behöver göra är att handla via en webbplats som erbjuder cashback och då betalar de tillbaka en procentuell andel av det du har spenderat.

Det finns många cashback-sajter som erbjuder fantastiska erbjudanden och har lättanvända gränssnitt. Se bara till att läsa villkoren innan du registrerar dig, så du är medveten om vad du går med på för villkor och därmed har koll på hur det fungerar.

3. Använd rabattkoder

När du handlar på nätet kan du nästan alltid hitta rabattkoder som går att använda på den e-butik som du ska handla ifrån. Dessa är bra eftersom de bland annat kan ge dig en procentuell rabatt eller rabatt på ett fast belopp på de varor du beställer hem.

Något du förmodligen kommer att märka är att utbudet av rabattkoder framförallt är som störst till de större webbutikerna så som Asos, Nelly och CDON. De brukar ha betydligt fler erbjudanden och rabatter att ta del av för dig som kund jämfört med mindre e-butiker.

Du bör dock vara medveten om att alla kunder inte alltid kan använda alla rabattkoder. Vissa kupongkoder går nämligen bara att använda för nya kunder som tidigare aldrig handlat från den specifika butiken – det är helt enkelt ett sätt för butiken att locka till sig nya betalande kunder.

4. Håll utkik efter nedsatta priser

Det är inte ovanligt att e-butiker ibland väljer att sänka priserna på vissa utvalda produkter i sitt sortiment. Dessa prissänkningar kan vara tillfälliga eller permanenta, men i vilket fall som helst är det ett bra sätt att spara pengar på.

Se därför till att kontinuerligt hålla koll på de e-butiker du vanligtvis brukar handla ifrån. Har du tur kanske just produkten du vill köpa är nedsatt i pris så du kan göra en bra affär. Kom bara ihåg att det sänkta priset också kan betyda att lagret håller på att ta slut, så om du har svårt att bestämma dig ifall du ska genomföra köpa eller inte bör vänta inte alldeles för länge.