5 städer du bara måste resa till

Många anser att det bästa som finns är att resa utomlands. Oavsett vad du själv tycker så tror vi att du kan ha glädje att ta del av den här artikeln där vi går igenom 5 olika städer som du bara måste resa till.

Det finns ju massor av populära destinationer att åka till runt om i världen vilket gör att det kan vara svårt att ta ett beslut. Vart man i slutändan bestämmer sig för att åka beror till stor del på vilken typ av resa man föredrar. Och vi är därmed såklart medvetna om att alla städer i vår lista nedanför inte kommer vara lockande för alla, men detta är som sagt vår åsikt och inte fakta.

Nu tar vi en titt på listan!

New York – USA

Staden som aldrig sover. New York bör alla definitivt uppleva någon gång. Denna oändligt stora stad är hemmet till mängder av världskända byggnader, gator, och arkitektur. Staden är världens mest folktäta med över 8,2 miljoner invånare. New York har ett strakt globalt inflytande på allt från ekonomi, utbildning, underhållning, och mode.

Kairo – Egypten

Staden Kairo har mycket som kan locka. Gillar du att sola och bada kan du besöka kusten där detta är väldigt populärt. I staden ligger storstadsområdet Giza, och det är även där de världskända pyramiderna ligger.

Bangkok – Thailand

Bangkok är Thailands huvudstad. Staden har ett väldigt intressant stadsliv och ett uteliv som alla bör uppleva. Det är förhållandevis billigt att resa till Bangkok, och tack vare de låga priserna kan man besöka fantastiska restauranger utan att behöva tömma plånboken på pengar.

Amsterdam- Nederländerna

Amsterdam är Nederländernas största stad med nästan 1 miljon invånare. Ungefär hälften av alla människor som bor i Amsterdam har utländsk bakgrund, så det är en stad med inslag av många olika kulturer. Det är en väldigt vacker stad med mycket för dig som turist att upptäcka.

Många lockas av att resa till Amsterdam eftersom att det är enkelt och fullt lagligt att röka marijuana. Vem som helst över 18 år kan gå in i så kallade coffeeshops och införskaffa sig lagligt gräs.

Barcelona – Spanien

Mat, storstadsliv, sol & bad, och fotboll av högsta klass. Det är precis det som du kan uppleva om du reser till Barcelona. Denna spanska kuststad är känd för sina fantastiska stränder och otroligt vackra arkitektur. Men det Barcelona är mest kända för är deras fotbollslag FC Barcelona som genom åren uppnått enormt stora framgångar.

En resa till Barcelona tillfredställer de flesta oavsett vilken typ av semester man är ute efter. Staden har otroligt mycket att erbjuda och vi kan starkt rekommendera en resa dit.