Hur jämför man elavtal enklast?

Om du har planer på att byta elavtal finns det goda skäl till att du först och främst ser till att jämföra alla dina olika alternativ. Sanningen är den att desto mer el du gör av med varje år desto mer kan du potentiellt spara genom att först jämföra innan du tecknar ett nytt avtal.

Vi kommer i denna artikel dyka lite närmare ner kring allt som har med att jämföra elavtal att göra. Det finns idag en hel del olika elbolag som man kan bli kund hos och det är därför minst sagt inte konstigt om man ibland kan behöva hjälp med att jämföra för att hitta det förmånligaste alternativet.

Tänk på detta innan du börjar jämföra

Innan du sätter igång med att jämföra elavtal och elpriser tycker vi det är på sin plats att du har koll på ett par grundläggande saker. Här nedanför har vi samlat ihop två saker som vi tycker är extra viktiga har koll på.

Har ditt nuvarande avtal någon bindning- eller uppsägningstid?

Det är ingen klok idé att teckna nytt elavtal om du redan har ett befintligt avtal som du inte kan säga upp omgående. Detta skulle i praktiken leda till att du blir debiterad för två elavtal samtidigt, vilket helt enkelt bara är bortkastade pengar.

Se därför till att låta eventuella bindnings- och uppsägningstider att löpa ut innan du tecknar nytt avtal. På så sätt kommer du försäkra dig om att du aldrig blir dubbeldebiterad.

Är det viktigt att elen är hållbar och grön?

För många människor är det idag väldigt viktigt att elen som de köper från elbolaget kommer från en hållbar energikälla. Exempel på sådana energikällor är till exempel vind-, vatten- eller solkraft. Om du endast vill bli kund hos elbolag som använder sig av 100% hållbara energikällor kommer nämligen en hel del aktörer automatiskt att sorteras bort.

Hur jämför man?

Elpriser24 hjälper dig med hela processen när det kommer till att jämföra elavtal utan att debitera någon som helst kostnad för tjänsten. Det finns såldes ingen anledning att du jämför elavtal på egen hand – förutsatt att du inte vill slösa på din tid och energi.

Det enda du behöver göra för att använda tjänsten som Elpriser24 tillhandahåller är att fylla i hur stor din årliga elanvändning är i kWh. Därefter kommer de att sortera fram de alternativ som passar dina kriterier.

Något som är värt att notera när det kommer till Elpriser24 är att de endast erbjuder möjligheten att jämföra elavtal med rörliga priser. Detta beror på att de anser att denna avtalsform helt enkelt är den bästa. Historiskt sett har de rörliga elpriserna gett lägre priser än de avtal som haft fasta elpriser. Men eftersom de rörliga priserna konstant förändras finns det även en risk att de blir dyrare än de fasta elpriserna.

Sammanfattningsvis

Det är alltså inte så svårt som man kanske kan tro att jämföra elavtal. Man kan egentligen få hjälp med hela processen direkt på nätet, och det behöver inte ta mer än några minuter för att ett nytt avtal ska vara fixat.

Som vi nämnde innan är det dock väldigt viktigt att innan jämförelsen se till att kolla över hur ens nuvarande elavtal ser ut. Eventuella bindning- och uppsägningstider kan ibland trassla till situationen och därför är det viktigt att man har koll på dessa saker.