Hur lär man sig handel med aktier och fonder?

När det gäller att spara pengar i aktier och fonder finns det mycket att lära sig. Det är också därför många inte vågar sig på att komma igång, eftersom de anser att de inte har tillräckligt med kunskap. Det är dessutom så att ”alla” menar ju på att det är en självklarhet att pengarna ska investeras på börsen, men långt ifrån alla tar tag i det.

Vi förstår helt och hållet att det kan kännas svårt som helt ny på börsen då vi själva varit där en gång i tiden. Det är som sagt mycket att lära sig och då finns det mängder med information att ta till sig så det kan bli svårt att veta vart man ska börja nånstans.

Detta ser vi som ett stort problem, och vi vill därför göra vad vi kan för att hjälpa fler komma igång med aktier och fonder. Numera finns det flertalet olika typer av informationskällor man kan använda sig, och innehåll i överflöd, så det gäller egentligen bara att försöka sortera fram det bra och det som faktiskt gör någon skillnad.

Nu tar vi en titt på våra tips kring hur man lär sig att investera i aktier och fonder! Vi hoppas att du lär dig något nytt, och har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig.

Aktieböcker kan vara värt att skaffa sig

Gillar du att läsa böcker? Isåfall kommer aktieböcker vara ett väldigt bra sätt för dig att komma igång och lära dig mer om det här området. Om du däremot inte föredrar att läsa böcker så bör du kanske undvika just detta, eftersom det annars kan bli rätt långtråkigt för dig.

Det släpps nya aktieböcker i princip hela tiden och det finns idag otroligt många böcker att välja mellan. Kvaliteten på dessa varierar såklart, där vissa är bättre än andra, så hur vet man egentligen vilka som är bra respektive dåliga? Ett tips för att hitta bra aktieböcker är genom att läsa recensioner från tidigare läsare, men även att söka runt på Google och kolla in olika sammanställningar och topplistor av aktieböcker.

Gratis kunskap på nätet

En av de stora nackdelar med aktieböcker är att de kostar pengar, om du inte kan låna dem gratis på biblioteket dvs. Men om du behöver köpa böckerna kan det snabbt bli rätt stora summor du lägger på detta, och då gäller det att böckernas innehåll faktiskt ger något värde.

Om du inte har lust eller möjlighet att lägga pengar på böcker så finns det faktiskt mycket bra information på nätet som är helt kostnadsfritt att ta del av. Det finns dels information i textformat, men även videos och podcasts är populära format.

Man lär sig av sina misstag

Oavsett vad du vill lära dig spelar det ingen roll hur mycket du än läser på om du aldrig använder dina kunskaper. Detta gäller såklart även med handel i aktier och fonder. Alla gör misstag och det kommer även du att göra, men det är från dessa misstag som man kan ta lärdom. Lär man sig av sina misstag kan man med tiden bli en riktigt skicklig investerare.

Du bör därför inte vara rädd för att göra misstag. I början är det lätt hänt att man känner sig begränsad för att man inte vill ta några dåliga beslut, men det är faktiskt just precis då man ska testa sig fram som allra mest. Men du bör naturligtvis alltid vara så förnuftig och rationell som möjligt i dina beslut, även i början av din investerarkarriär.