Sveriges topp 3 bästa skateparker

Våren står runt hörnet och i samband med att snowboardsen och skidorna läggs på hyllan till nästa säsong är det dags att ta fram skatebrädan. Och finns det något bättre än att skejta in sommaren på en av de otaliga skateparkerna i Sverige? Vi har svårt att tro det.

Under rådande omständigheter med en global pandemi och lokala restriktioner har det aldrig varit mer lämpligt att besöka utomhusparker där man enkelt håller avstånd från varandra och minimerar smittspridningen. Därför har vi listat de tre bästa skateparkerna i Sverige i år.

Glöm inte att utrusta med rätt bräda och skor innan du beger dig till en av dessa parker. Har du ingen skatebutik där du bor föreslår vi att du beställer dina skateboards, skor och annan utrustning online.

1. Stapelbäddsparken

Stapelbäddsparken i Malmö är Sveriges största betongpark och en flerfaldigt prisbelönad park som uppskattas av totala nybörjare och även några av världens största skateproffs. Här finns bowls, streetytor, ramper och allt annat som du förväntar dig av en park i världsklass.

Parken byggdes 2005 med tillbyggnader både 2010 och 2013 och det råder förbud mot användning av cyklar (BMX) och kickbikes på nästan hela parken.

Detta är också parken som den svenska skatestjärnan Oskar ”Oski” Rozenberg Hallberg kallar sin “hemmapark”.

2. Värnamo Skatepark

Mitt i Smålands hjärta, i centrala Värnamo ligger en något mindre men enormt spännande skatepark helt i betong. Parken heter Värnamo Skatepark (Åbroparken) och har bowls i olika storlekar samt en riktigt fin streetyta som kopplar ihop parkens olika delar.

Tack vare parkens placering mitt i staden finns här många bekvämligheter, butiker och restauranger. Vidare har man installerat gatlyktor i hela parken som skejtarna själv kan tända och släcka från ett närliggande skjul.

3. Highvalley Skatepark

Den största skateparken i Stockholm heter Highvalley Skatepark och ligger belägen ett stenkast från Högdalen Centrum. Parkens utformning är fokuserad kring en “skatevärld” med bowls, streetytor och mycket mer.

Här anordnas regelbundet tjejskate, slalomskate och en rad tävlingar på olika nivåer. På platsen har man även ett café som håller öppet under högsäsongen.

OBS! Highvalley är endast för skateboards och det är förbjudet att använda BMX, cyklar och kickbikes på alla ytor.