Tips på mysiga och hemtrevliga hotell i Skåne

Skåne är en magisk plats på alla sätt och vis. Gillar du att besöka mysiga ställen, hyra personliga boenden och äta på häftiga restauranger finns det mängder av platser som kommer uppfylla dina önskningar. Som om det inte vore nog är Skåne ett område som förgylls av väldigt många fina miljöer och härlig natur, som ger lugn och ro till både själ och sinne. Samtidigt är det i Skåne nära till lite mer fartfyllt och innehållsrikt stadsliv för den som föredrar det. 

Vankas det en weekend eller några dagars utflykt till Skåne vill vi tipsa dig om några fina boenden som du kan boka in dig på. Det framförallt i form av olika typer av hotell. Oavsett om du vill bo mer på landet eller nära staden finns det hotell att boka in sig på!

Våra favoriter när det kommer till hotell i Skåne

Story hotel – Malmö 

Är det Malmö ni ska besöka under era dagar i Skåne finns det ett mycket trevligt hotell som heter Story hotel. Detta ligger centralt och smidigt mitt i staden, men är samtidigt nära både natur och vatten. Många av hotellets rum har magiskt fin utsikt över havet! Inte konstigt att just detta boende anses vara ett av de bästa alternativen för dig som söker Malmö hotell

Väljer du att boka in dig för en eller ett par nätter är det alltså helt upp till dig om du vill gå direkt ut från hotellet på en promenad i någon av de närliggande parkerna, om du vill besöka en restaurang för att äta god mat eller om du vill utforska staden och gå och shoppa. Story Hotell har självklart en egen högt omtalad restaurang och bar, samt riktigt bra service. 

Grand Hotel – Lund

Känns det istället som Lund kan vara en passande stad för dig att besöka? Då vill vi rekommendera lyxiga Grand Hotel. Här får du ”the best of both worlds” i form av en kombination av storstadslyx och småstadsbekvämligheten. 

Hotellet är nämligen väldigt centralt och lyxigt, men erbjuder allt du behöver. Helt enkelt väldigt trivsamt, med en hemtrevlig touch. Ett hett tips är att kolla in deras restaurang dit stjärnkockar ofta kommer för att gästspela – dessa kvällar brukar bli riktigt trevliga. 

Rusthållargården – Arild

Arild är ett otroligt mysigt, genuint och vackert litet samhälle i Skåne, beläget på omtalade Kullahalvön. Vill du vakna upp med till den mest magiska av utsikter kan vi tipsa dig om att boka in dig på Rusthållargården. 

På hotellet finns inte bara en mysig restaurang och bar, utan de har även ett väldigt fint spa. Letar du efter nya spahotell att checka av på din lista om ”bästa spahotell i Skåne” kan det alltså vara ett bra alternativ. Du kommer minst sagt inte ångra ditt besök i fantastiska Arild.  

Hotell Gässlingen – Skanör

Sist men inte minst vill vi tipsa om detta hotell i Skanör, hotell Gässlingen. Med en bilfärd på endast ca 30 minuter från Malmö är det väldigt smidigt att ta sig dit. Trots det får du en helt annan känsla än i storstaden – det är lugnt, tryggt och mysigt. 

Njut av ett dopp i poolen, unna dig en avkopplande behandling på deras spa eller promenera runt i de behagliga omgivningarna. Typisk skånsk herrgårdsmiljö väntar på dig, och såklart riktigt bra och proffsig service! Ett genuint tips från oss till dig som vill besöka Skåne och boka ett bra hotell.