Tre spektakulära städer i Europa

Vi har tagit en titt på tre av de mest spektakulära städerna i Europa och varför de fortsätter vara populära resmål.

Att uppleva Europa är på många sätt och vis ett måste. Såväl för oss som redan bor på kontinenten, och för de som kommer långväga. Men var ska man egentligen börja? Det är ju knappat brist på ställen att titta närmare på. Här är lite information om tre otroliga städer för dig som är nyfiken eller som redan har börjat planera din nästa resa.

Barcelona i Spanien

Barcelona är en av Spaniens största städer. Den har ett rikt kulturarv och är välkänd för Sagrada Família, Parc Güell och den evigt populära fotbollsklubben FC Barcelona.

Som ett av de mest folkrika storstadsområdena i Europa är aktiviteten hög. Med såväl stränder som stadsliv. Barcelona är också en väldigt populär studentstad vilket gör att säkerheten alltid är hög.

Warszawa i Polen

Warszawa är en stad som har mycket att erbjuda. Den har enligt många den vackraste arkitekturen i Europa och är rik på kultur, en idealisk plats för turister att besöka.

Warszawa har också en pulserande nattlivsscen, med massor av restauranger, pubar och klubbar som är öppna sent in på natten. Med internationellt sett hög säkerhetsnivå är den ett tryggt val för alla. Staden var även centrum för många händelser under andra världskriget.

London i England

London är ett populärt resmål för både turister och affärsmän, och anledningarna att resa dit är många. Det har i århundraden varit huvudsäte för England och är fortfarande centrum för landets regering, industri, kultur och finansvärld. Staden genererar faktiskt mer intäkter än någon annan stad i Europa och har även flest internationella banker.

Dessutom är London en av de stora historiska städerna i Europa med ett häpnadsväckande utbud av attraktioner för alla smaker. Towern i London, Buckingham Palace, Westminster Abbey och St Paul’s Cathedral är bara några exempel som gör denna stad så fascinerande.

Fortfarande osäker?

Om du vill uppleva något spektakulärt på ditt nästa resmål så föreslår vi definitivt att du tar en titt på billiga resor med hotell och flyg så att du får utrymme till att lägga pengarna på det som räknas. Nämligen att maximera upplevelsen på plats.