Vad ska man tänka på när man väljer ett mobilabonnemang?

I takt med att vi lutar oss mer åt våra telefoner för att göra allt från att läsa nyheter till att jobba, är det viktigt att ha ett bra mobilabonnemang. Samtidigt kan det vara svårt att välja en operatör då alla mer eller mindre säljer väldigt liknande tjänster och du kommer med största sannolikhet inte att tänka särskilt mycket kring vilket abonnemang du har i vardagen.

Samtidigt är det viktigt att man väljer rätt sorts abonnemang som passar dina behov. Det är lätt hänt att man bara väljer första bästa abonnemang som man upplever har ett rimligt pris. I den här texten kommer vi därför gå igenom saker som är bra att tänka på när man ska välja mobilabonnemang, oavsett om du är på jakt efter ett bra familjeabonnemang hos Tele2 eller om du bara vill ha någonting som gör att din telefon fungerar på det sättet som du är ute efter.

Hur mycket surf behöver du?

Hur stor mängd surf du behöver är en fråga som inte kan besvaras på rak arm, då behovet skiljer sig mycket från person till person. Om du vet med dig att du använder relativt mycket surf är det klokt att välja ett abonnemang som har runt 10 GB tillgängligt. Så länge man inte streamar mycket film eller liknande, räcker detta ofta mer än väl.

Det är alltid bättre att välja ett abonnemang med lite för mycket surf snarare än för lite, då man annars kan bli tvungen att köpa till extra data innan en ny period påbörjats.

Något som kan vara värt att kika efter är den typ av abonnemang som gör det möjligt att spara den surf man inte använder under en månad i en pott.

På så vis kan man bygga upp en buffert av surf under månader där man inte använder särskilt mycket, för att sedan kunna se på exempelvis filmer och serier medan man är på semester. Detta är något som erbjuds hos de allra flesta operatörer och är ger lite extra värde till abonnemanget.

Vill du ha med en telefon i ditt abonnemang?

Att välja till en mobil till ditt nya abonnemang har ofta varit en populär produkt hos många operatörer. Dels då du får en sprillans ny telefon, dels att du även kan ta del av ett förmånligare pris på den.

Dock är det viktigt att se över den totala månadskostnaden då denna generellt blir högre än om du bara hade tecknat ett abonnemang utan mobil.

Är familjeabonnemang någonting att titta närmare på?

Är samtliga i familjen i behov utav ett nytt abonnemang kan det vara en god idé att se över de olika familjeabonnemangen som erbjuds hos dagens operatörer. Anledningen till detta är att du kan spara pengar jämfört med att köpa abonnemang för varje person i familjen separat.

Familjeabonnemanget innebär också att alla i familjen kan ha samma operatör och plan, vilket kan underlätta administrationen. Det är dock viktigt att kontrollera vilka funktioner och tjänster som ingår i abonnemanget, hur stor den eventuella surfpotten är, samt att jämföra priser mellan olika operatörer, för att se om det verkligen är ett bra erbjudande.

Läs recensioner

Att läsa recensioner om olika operatörer kan ge en god indikation på huruvida andra konsumenter är nöjda med tjänsten som tillhandahålls eller inte.

Tänk på att alltid ta dessa recensioner med en nypa salt, men genom att skanna av rad olika recensioner och hemsidor kan man ofta bilda sig själv en god uppfattning kring huruvida ett företag erbjuder en tjänst som är att lita på eller inte. Det är alltid bättre att läsa på lite extra innan man väljer ett abonnemang i stället för att bli missnöjd någon månad efter att man tecknat det ny avtalet.