Världens 5 rikaste kvinnor

Vi har tidigare listat världens topp 5 rikaste personer. Om du läst den artikeln fick du då reda på att den listan var 100% mansdominerad. Därför tänkte vi att det vore passande om vi även listade de topp 5 rikaste kvinnorna i världen.

5. Jacqueline Mars

Förmögenhet: 24 miljarder dollar.

Jacqueline Mars och hennes bror John har fått ärva en tredjedel av företaget Mars. Detta företag är mest kända för deras godis såsom M&M och Milky Way bars. Utöver just godis tillverkar Mars även djurmat. Jacqueline har jobbat i företaget i nästan 20 år och satt även med i styrelsen ända fram till 2016.

4. Mackenzie Bezos

Förmögenhet: 36 miljarder dollar.

Mackenzie Bezos var tidigare gift med Jeff Bezos som är världens rikaste människa. Hennes förmögenhet kom efter att Jeff överlät en fjärdedel av sina aktier i företaget Amazon i samband med deras skilsmässa.

Att tjäna dessa mängder pengar på en skilsmässa kan låta helt otroligt, men Mackenzie Bezos är inte ensam på denna lista att bli överlåten stora summor pengar.

3. Julia Koch

Förmögenhet: 38 miljarder dollar.

Amerikanskan Julia Koch är ett nytt nam när det kommer till världens rikaste kvinnor. Med det sagt rankas hon idag som världens tredje rikaste kvinna. Hon och hennes tre barn fick i samband med hennes man tragiska bortgång ärva 42% av Kosh Industries.

2. Francoise Bettencourt Meyers

Förmögenhet: 48,9 miljarder dollar.

Francoise Bettencourt Meyers är barnbarn till grundaren till företaget L’Oréal. Hon har som många andra kvinnor på denna lista fått ärva stora delar av sin förmögenhet. I skrivande stund är Francoise Bettencourt Meyers värdens andra rikaste kvinna.

1. Alice Walton

Förmögenhet: 54,4 miljarder dollar.

Alice Walton är ett av barnen till Walmart grundaren Sam Walton. Hon har i många år räknats som världens rikaste kvinna. Walton har i dagsläget ingen ledande roll i Walmart, men hon är ansvarig för Walton Family Foundation som sysslar med att investera i och renovera skolors lokaler.

Summering

Som vi alltså kan se har majoriteten av kvinnorna på denna lista på ett eller annat sätt ärvt sin förmögenhet. Men med det sagt menar vi såklart inte på något sätt att de inte är förtjänta av pengarna, utan bara att det är så det ser ut.