Världens 5 rikaste personer

Många drömmer om ära och rikedom. Pengar i överföd och ett liv där man inte behöver tänka på sin ekonomiska situation utan istället kan spendera sina pengar hur man vill utan att behöva oroa sig över ekonomin.

Det är ingen nyhet att det finns personer där ute som kan göra detta. Men vilka är dessa människor och hur har de skaffat sig dessa otroligt stora förmögenheter? I denna artikel idag tänkte vi lista de 5 rikaste personerna i världen och även kort förklara hur de blivit så pass rika som de är.

Notera att den här listan såklart kan förändras, men såhär ser det iallafall ut när vi publicerar denna artikel.

Nu sätter vi igång!

5. Larry Ellison

Förmögenhet: 59 miljarder dollar.

Larry Ellison är medgrundare till Oracle och sitter sedan 2019 i Teslas styrelse. I samband med att ha blev invald i styrelsen köpte han även omkring 3 miljoner Teslaaktier – vilket är en hel del pengar.

Ellison är i skrivande stund god för cirka 59 miljarder dollar och således går det inte någon nöd på honom när det handlar om pengar.

4. Warren Buffett

Förmögenhet: 67,5 miljarder dollar.

Warren Buffett har i huvudsak tjänat ihop sina pengar genom investeringar på börsen. Inom investeringskretsar kallas han för oraklet från Omaha och ses enligt många som den skickligaste investeraren någonsin.

Buffett köpte sina första aktier redan som 11 åring och har sedan dess aldrig slutat med aktiehandeln. Buffett har lovat att skänka bort 99% av sina tillgångar när hans resa väl har nått vägens ände.

3. Bernard Arnault

Förmögenhet: 76 miljarder dollar.

Bernard Arnault är världens 3:e rikaste person med en förmögenhet på över 70 miljarder dollar. Fransmannen har tjänat ihop denna hiskligt stora förmögenhet genom att ha byggt upp världens största lyxvaruimperium. Han kontrollerar nämligen varumärken såsom Louis Vuitton och Sephora.

2. Bill Gates

Förmögenhet: 98 miljarder dollar.

Många känner nog till Bill Gates och hans historia. Gates är som allmänt känt grundaren av det världskända företaget Microsoft som grundades redan år 1975. Idag har han dock i princip sålt av alla sina aktier i företaget och äger idag endast omkring 1 % av aktierna i bolaget.

1. Jeff Bezos

Förmögenhet: 113 miljarder dollar

Amazongrundaren Jeff Bezos är med sina 113 miljarder dollar världens rikaste människa. Efter att ha grundat Amazon år 1994 i sitt garage har företaget växt med en ohyggligt snabb fart.

Bezos kunde varit ännu rikare om inte det var så att han skilde sig med sin dåvarande fru år 2019. Han överlät nämligen en fjärdedel av sitt dåvarande aktieinnehav till henne i samband med skilsmässan.